< Inapoi

Stiati ca?

807

1

…Piesele pentru caroserie sunt mai mult decat simple elemente  de design, menite sa defineasca forma autovehiculului? Ele  sunt componente cu o constructie elaborata, care indeplinesc multe functii, cea mai importanta dintre acestea fiind asigura – rea sigurantei pasagerilor din autovehicul, dar si a celorlalti participanti la trafic.

 

 

… Impreuna cu centurile de siguranta si airbagurile, celula de  siguranta, rezistenta la deformare, care inconjoara comparti – mentul pasagerilor, si zonele de deformare din fata si spate sunt printre elementele cheie din lista de sisteme pasive de siguranta a unui autovehicul? Toate acestea ofera pasagerilor un nivel crescut de securitate, reducand efectele energiilor de impact din timpul unui accident.2

 

…Cu cat caroseria unui automobil se torsioneaza si se deformeaza mai putin pe drumurile denivelate sau in timpul abordarii cu viteza mare a virajelor, cu atat este mai mare rigiditatea torsionala a automobilului respectiv, si cu atat este mai sigur in manevrare?

 

3… Un nivel aerodinamic bun reduce rezistenta la vant, consumul de carburant fiind astfel micsorat? In acelasi timp, masa redusa a automobilului contribuie de asemenea la reducerea consumului. Ambele proprietati sunt influentate substantial de caroser ia autovehiculului.

 

 

 

4… Schimbarile comportamentului la deformare, cauzate de utilizarea unor componente care nu sunt originale, pot pune in pericol atat pasagerii cat si alti participanti la trafic?

 

 

 

 

 

Piesele pentru caroserie originale Skoda:

 

< Inapoi